Planten
 

We hebben een uitgebreid assortiment van planten met een grote waaier aan variŽteiten. Op deze pagina wordt een algemeen beeld van ons aanbod geschetst, voor een gedetailleerd aanbod verwijs ik graag naar onze tuinplantengids.

Daarin gebruiken we volgende onderverdelingen :
 
- hagen - grassen en bamboe - coniferen
- bomen - rozen - bodembedekkers
- sierheesters - klimplanten - varens en kruiden
- fruit - vaste planten - azalea en rododendron


 

Sierheesters vormen de grootste groep van planten die we in de tuin terugvinden. Zij zorgen voor de basisinvulling van uw tuincompartimenten. Onder deze categorie verstaan we het hoge en lage struikgewas, zowel bladhoudend als bladverliezend.

Vaste planten zijn planten die jaarlijks in de winter afsterven en daarna in het voorjaar terug opkomen. Dit zijn planten die een langere bloeitijd hebben dan sierheesters en zo voor een mooie aanvulling zorgen van het heesteraanbod.

We hebben een uitgebreid aanbod rozen die u kunt terugvinden in onze plantengids, van bodembedekkende rozen over heesterrozen naar klimrozen. Rozen in de tuin zorgen voor een zomerse beleving van de tuingevoelens.

Fruitbomen in de tuin hebben is terug hip. Zelf eens een appeltje kunnen plukken of vlug eens een trosje jeneverbessen afknippen om een gerecht te garneren zorgen voor een actieve beleving van de tuin.

Er is altijd plaats voor een boom in de tuin. Bomen zorgen voor ruimtelijke vormgeving van uw tuin, ze kunnen gebruikt worden als benadrukking van bepaalde lijnen in uw tuinontwerp of kunnen zorgen voor een schaduwrijk plekje tijdens warme perioden.

Klimplanten dienen voor de subtiele accenten in uw tuin, om grote monotone vlakken speelser te doen lijken, schaduw onder uw pergola te creŽren of voor een wolk van bloemen te zorgen.

Coniferen zorgen voor constante structuur en kleur in de wintermaanden. Dat gaat van haagconiferen over solitaire coniferen tot dwergconiferen


 

 

 
 

     Home - Planten - SolitairenPotterie - Sproeistoffen - Potgronden - AllerleiContact

 

Webdesign : WebScreen.be